Interneto svetainės privatumo taisyklės:


Šiose interneto svetainės privatumo taisyklėse (toliau – Taisyklės) pateikiama informacija, kaip bus renkami ir tvarkomi Jūsų asmens duomenys, kuriuos Jūs galite pateikti interneto svetainėje www.parduotuvezirnis.lt (toliau – Interneto svetainė), socialinių tinklų paskyrose, susisiekus su mumis el. paštu ar telefonu arba perdavus mums tiesiogiai. Šiose Taisyklėse nurodytų asmens duomenų valdytojas yra UAB „Baltijos gėrimai“, juridinio asmens kodas 110630219 (toliau – mes arba Duomenų valdytojas).

Asmenys, kurie yra jaunesni nei 14 metų, negali teikti jokių asmens duomenų per mūsų svetainę / socialinių tinklų paskyras. Jei esate jaunesnis nei 14 metų asmuo, prieš pateikdamas (-a) asmeninę informaciją turite gauti savo įstatyminių atstovų (tėvų, įtėvių, globėjų, rūpintojų) sutikimą.

Sutarčių sudarymas ir paslaugų teikimas

Jūsų asmens duomenis mes tvarkome tam, kad suteiktume jums galimybę susikurti savo asmens profilį ŽIRNIS elektroninėje parduotuvėje ir kad naudodamiesi profilyje išsaugota informacija, jūs galėtumėte elektroninėje parduotuvėje pateikti užsakymą, pasirinkti, ar norėtumėte gauti informaciją apie naujus ŽIRNIS elektroninės parduotuvės pasiūlymus, peržiūrėti ankstesnių užsakymų istoriją, išsaugoti pirkinių krepšelius, išsaugoti mėgstamiausius produktus ir pamatyti, kokius produktus perkate dažniausiai.

Jūsų asmens duomenis mes tvarkome jūsų registracijos ŽIRNIS elektroninėje parduotuvėje administravimo tikslu. Tam, kad mes galėtume jus užregistruoti ir administruoti jūsų profilį, jūs privalote pateikti tokius asmens duomenis, kurie reikalingi sudaryti su jumis sutartį ir ją vykdyti. Be privalomų laukelių jums reikės įvesti savo gimimo datą, pagal kurią ŽIRNIS patikrins, ar ŽIRNIS sistemoje nėra galiojančios jūsų paskyros. Gimimo data bus naudojama tik patikrinimo tikslu ir ji nebus išsaugota. Jei nepateiksite būtinų asmens duomenų, jūs negalėsite pateikti užsakymo ŽIRNIS elektroninėje parduotuvėje. Tuo atveju, jei negalite užpildyti kurio nors iš privalomų laukelių, būtina kreiptis į 8426 61309. Jūsų duomenys bus naudojami suformuoti ir pristatyti užsakymą, susisiekti su jumis, atsakyti į jūsų paklausimus, užtikrinti, kad informacija yra tiksli ir naujausia. Tam, kad galėtume sukurti ir administruoti jūsų profilį ŽIRNIS elektroninėje parduotuvėje, mes tvarkome ir saugojame tokius duomenis: vardą, pavardę, gimimo datą, adresą, telefono numerį, el.paštą.

Jūsų vardą ir pavardę naudojame tam, kad užsakymo pristatymo arba atsiėmimo momentu patikrintume ir patvirtintume jūsų tapatybę, atrastume jūsų užsakymą tuo atveju, jei kreipiatės į Klientų aptarnavimo centrą ir pranešate apie su užsakymu susijusias problemas, ir kad galėtume įforminti produktų grąžinimą, jei pageidaujate grąžinti produktus.

Jūsų telefono numerį naudojame tam, kad galėtume su jumis susisiekti tada, jei kyla problemų su jūsų pateiktu užsakymu, taip pat su jumis susisiekti tada, kai pristatome užsakymą į jūsų nurodytą vietą. Jūsų telefono numeris gali būti naudojamas ir užsakymo paieškos tikslu arba siekiant surasti jūsų profilį mūsų klientų duomenų bazėje.

Jūsų el. pašto adresą mes naudojame tam, kad galėtume jus informuoti apie jūsų užsakymo statusą (užsakymas patvirtintas, paruoštas pristatyti, pristatytas, atšauktas, užsakymo pristatyti nepavyko, laukiama atsiėmimo nepavykus pristatyti užsakymo nurodytu adresu ir t. t.), nusiųsti el. paštu naujienlaiškius (jei pasirinkote tokią galimybę). Jūsų el. pašto adresas gali būti naudojamas ir užsakymo paieškos arba jūsų profilio suradimo mūsų klientų duomenų bazėje tikslu.

Kontaktai ir komunikacija

Jūsų asmens duomenis (vardas, pavardė, kontaktiniai duomenys, klausimai ir kita informacija, kurią Jūs patys pateiksite) tvarkysime siekdami atsakyti į Jūsų klausimus ir suteikti informaciją. Jūsų duomenis mes gauname, kad užduodate klausimus pasinaudodami forma šioje interneto svetainėje, užpildote registracijos formą, pateikiate užklausas ir komentarus per socialinių tinklų paskiras, dalyvaujate apklausose, taip pat skambindami mums ir pateikdami informaciją pokalbio metu.

Tiesioginė rinkodara

Jūsų asmens duomenis (vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, adresas, informacija apie Jus dominančias naujienas) tvarkysime siekdami Jus informuoti apie mūsų ir mūsų partnerių platinamas prekes ir teikiamas paslaugas bei suteikti kitą aktualią informaciją. Rinkodarą iš mūsų gausite, jei užsisakysite mūsų naujienlaiškį ar kitokią komunikaciją.

Duomenų dalijimasis

Siekdami įvykdyti savo teisinę prievolę, jūsų asmens duomenis mes galime perduoti teisėsaugos institucijoms, valstybės ir savivaldybių institucijoms, gavę jų prašymą. Taip pat jūsų asmens duomenis galime perduoti teisėsaugos institucijoms, valstybės ir savivaldos institucijoms tam, kad galėtume patenkinti mūsų teisėtą interesą pareikšti, teikti ir ginti teisinius reikalavimus.

Slapukai ir kiti automatiškai renkami duomenys

Siekdami sužinoti kaip naudojate mūsų interneto svetaine, mes galime rinkti šią informaciją: įrenginio informacija, t. y. IP adresas, naršyklė, kuria naudojatės, Jūsų sesijos mūsų svetainėje naudojimo laikas ir trukmė, užklausų terminai, kuriuos įvedate mūsų svetainėje, labiausiai dominantis turinys ir bet kokia informacija surinkta slapukų pagalba, vietos informacija, t. y. įrenginio GPS signalas arba informacija apie artimiausius „WiFi“ prieigos taškus bei mobiliojo ryšio bokštus, kuri gali būti mums perduota Jums naudojantis mūsų svetainės turiniu.

Duomenų saugojimo terminas

Jūsų asmens duomenis saugosime tiek, kiek reikia nustatytam tikslui pasiekti. Pasiekus nustatytą tikslą, Jūsų asmens duomenys ištrinami, išskyrus tuos atvejus, kai teisės aktai įpareigoja mus saugoti informaciją mokestiniais tikslais arba duomenys gali būti reikalingi ikiteisminiam tyrimui atlikti, tačiau bet kokiu atveju saugojimo laikotarpis bus neilgesnis nei 10 metų. Pasibaigus šiam terminui, duomenys bus ištrinami taip, kad jų būtų negalima atgaminti.

Paprastai asmens duomenys saugomi tokiais terminais:

Asmens duomenys

Saugojimo laikotarpis

Apmokėjimo duomenys

10 metų po mokėjimo operacijos dienos.

Prekių pirkimo-pardavimo, paslaugų teikimo ar kitos sutartys ir jų duomenys

10 metų po sutarties galiojimo pabaigos.

Rinkodarai naudojami asmens duomenys

3 metai nuo paskutinio Jūsų apsilankymo mūsų svetainėje arba sutikimo tiesioginei rinkodarai davimo dienos. Klientų neprieštaravusių gauti rinkodarą duomenys tvarkomi 5 metus nuo paskutinio pirkimo.

Analitikos duomenys

Paprastai šie duomenys yra renkami automatiškai Jums naudojantis svetaine ir pateikus sutikimą, duomenys anonimizuojami / subendrinami netrukus po gavimo.

Jūsų pateikti klausimai ir susirašinėjimas

Šie duomenys pašalinami nedelsiant, kai jie tampa nebeaktualūs, bet kokiu atveju šiuos duomenis saugosime ne ilgiau nei 24 mėnesius.


Jūsų teisės
  1. Žinoti (būti informuotas (-a)) apie savo duomenų tvarkymą (teisė žinoti);
  2. Susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi (teisė susipažinti);
  3. Reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti neišsamius asmens duomenis (teisė ištaisyti);
  4. Reikalauti sunaikinti savo duomenis (teisė „būti pamirštam“);
  5. Reikalauti, kad Duomenų valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą esant vienai iš teisėtų priežasčių (teisė apriboti);
  6. Reikalauti perkelti Duomenų valdytojui pateiktus duomenis (teisė perkelti);
  7. Bet kuriuo metu nesutikti su savo asmens duomenų tvarkymu, kai toks tvarkymas vykdomas viešo intereso labui arba tvarkyti duomenis būtina siekiant teisėtų Duomenų valdytojo arba trečiosios šalies interesų (teisė nesutikti);
  8. Pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.
  9. Mes suteikiame Jums galimybę patogiu būdu įgyvendinti šias savo teises. Tai galite padaryti 8426 61309
Slapukai

Taisyklėse terminą „slapukai“ naudojame slapukams ir kitoms panašioms technologijoms, pavyzdžiui, pikselių žymoms (angl. „Pixel Tags“), žiniatinklio indikatoriams (angl. „Web Beacon“), tinklo duomenų rinkėjams (angl. „clear GIF“) apibūdinti.

Jums besilankant mūsų Interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda mums atpažinti Jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes Jūsų naudojimui.

Slapukai, naudojami mūsų Interneto svetainėje:

Pavadinimas

Laikotarpis

Tikslas

 CookieConsent,

 

1 m

 

slapukai reikalingi būtinam internetinio puslapio veikimui užtikrinti, be kurio internetinis puslapis tiesiog neveiktų

_ga,

_gat, _gid,

2 metus

Sesijos metu

Slapukai, leidžiantys analizuoti statistinius duomenis, kaip kad Jūsų patirtį naršant mūsų puslapyje

Collect

Sesijos metu

 

Google Analytics  slapukai, leidžiantys fiksuoti svetainės lankytojo veiksmus bei patirtį svetainėje

Savo pasirinkimą dėl Interneto svetainėje naudojamų slapukų (sutikti ar nesutikti) galite išreikšti pirmą kartą prisijungę prie Interneto svetainės. Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia Jums atsisakyti slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Primename, kad kai kurios paslaugos gali būti sukurtos taip, kad veiktų tik su slapukais, o išjungę juos ar dalį jų, nebegalėsite naudotis tomis paslaugomis.

Be Duomenų valdytojo naudojamų slapukų, mūsų svetainėse yra leidžiama tam tikroms trečiosioms šalims nustatyti ir pasiekti slapukus Jūsų kompiuteryje. Tokiu atveju, slapukų naudojimui taikomos trečiųjų šalių privatumo taisyklės.

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad mūsų socialinių tinklų paskyroms taikomi atitinkamo socialinio tinklo slapukų politika.

Duomenų nepateikimo pasekmės

Jūs galite rinktis nepateikti mums tam tikros informacijos (pvz.: informacijos, kurią būtina nurodyti registruojantis svetainėje, ar kontaktinių duomenų, jei norite, kad su Jumis susisiektume, formoje), tačiau tokiu atveju mes negalėsime Jums sudaryti galimybės įsigyti mūsų prekes internetu, su Jumis susisiekti, sudaryti sutartis ar suteikti mūsų paslaugas.

Baigiamosios nuostatos

Kitos interneto svetainės, kurios gali būti pasiekiamos per šį puslapį ar kurių savybės ir funkcionalumai buvo įtraukti į interneto paslaugas turi savo privatumo politiką ir praktiką. Tiekėjai bei verslo partneriai taip pat turi savo privatumo politikas ir praktikas. Raginame susipažinti su visų trečiųjų šalių pateiktais privatumo pareiškimais, prieš pateikiant jiems informaciją arba pasinaudojant pasiūlymu ar reklama.

Taisyklės peržiūrimos ne rečiau, kaip kartą per dvejus metus. Atnaujinę Taisykles, informuosime Jus apie, mūsų nuomone, esminius pakeitimus, paskelbdami pranešimą Interneto svetainėje. Jei prisijungsite ar naudositės mūsų teikiamu turiniu ir (ar) paslaugomis po tokio pranešimo paskelbimo, laikysime, kad sutinkate su naujais reikalavimais, nurodytais atnaujinime.

 

Susisiekite su mumis:

Telefonu: 8426 61309

Elektroniniu paštu: klausk@parduotuvezirnis.lt